Топ дестинациите на 2022 г.

Въпреки че ситуацията с COVID-19 в световен мащаб продължава да бъде несигурна, ние не спираме да си правим планове за пътувания и да мечтаем за дестинациите, които искаме да посетим. Когато правим организацията, вероятно се допитваме и до популярния сайт Tripadvisor, където мнението на пътуващите е водещо.

Именно затова и правят и ежегодната класация Travelers Choice Awards, която подрежда най-добрите от най-добрите дестинации за следващата година по няколко критерия. Водеща е класацията за най-популярните места по света, които ще се радват на завиден туристически интерес и през 2022 г. И ето кои се нареждат в топ 10 на най-високо оценените и най-обичаните.

10. Хургада, Египет

9. Париж, франция

8. Истанбул, Турция

7. Кабо Сан Лукас, Мексико

6. Рим, Италия

5. Крит, Гърция

4. Бали, Индонезия

3. Канкун, Мексико

2. Лондон, Великобритания

1. Дубай, ОАЕ

От Tripadvisor коментират за CNN челната позиция на Дубай като обясняват, че в последните години той постоянно се издига нагоре в класацията и интересът към него не спира. "Дубай е ултрамодерен град, който има всичко - златни плажове, ресторанти от световна класа и прекрасни хотели", поясняват още и допълват, че победата се дължи на високите оценки, които са давали туристите.

Туристическият сайт публикува и още една класация, в която са подредени дестинациите, които набират все повече популярност и показват най-голям ръст в положителните отзиви на посетителите. Ето и кои са в челната десятка.

10. Санторини, Гърция

9.Гьореме, Турция

8. Аруша, Танзания

7. Натал, Бразилия

6. Ибиса, Испания

5. Дубровник, Хърватия

4. Тулум, Мексико

3. Родос, Гърция

2. Кайро, Египет

1. Майорка, Испания

От Tripadvisor посочват и Рим като топ дестинация за любителите на храна, Канкун за всички, които искат много слънце, Цермат за феновете на зимните спортове и вулкана Аренал в Коста Рика като задължителна дестинация за любителите на преходите.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини