Арестуваха главния архитект на Поморие за престъпления по служба

Главният архитект на Поморие е арестуван за престъпления по служба.

Днес служители от Областна дирекция на МВР – Бургас, под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Бургас, са арестували главния архитект на Община Поморие – Светозар Рашков за извършени престъпления по служба и злоупотреба със служебно положение. По случая са заведени две досъдебни производства, които са под пряко наблюдение на окръжен прокурор Ангел Георгиев.

При извършените претърсвания в служебните помещения, ползвани от Светозар Рашков, както и в офиси на приближени до него фирми, са намерени и иззети документи и материали, уличаващи го в извършените престъпления по служба. Светозар Рашков е задържан за срок от едно денонощие, като предстои повдигане на обвинение.

Заради акцията бяха запечатани стаи в сградата на община Поморие.

Утре в 10.30 ч. в ОДМВР – Бургас ще се проведе пресконференция с участието на Управителния съвет и Председателя на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР.

Справка сочи, че Светлозар Кръстев Рашков е прехвърлил дяловете си от фирма „С И М ДИЗАЙН”, гр. Бургас, на Мариана Кръстева Кехайова. Дяловете си от фирма „РАТА ПРОЕКТ” пък е прехвърлил на "СИМАТ ПРОДЖЕКТ" ООД.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини