Кметът се срещна с министъра на труда и социалната политика

На 04.01.2022г. в Министерството на труда и социалната политика се проведе среща между кмета на Община Първомай Николай Митков и министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков. На срещата подробно бяха обсъдени административните услуги в сферата на социалното обслужване на населението и проектите, по които работи Община Първомай. Основен акцент в дискусията беше възможността да се продължат и разширят услугите по социалните проекти  на общината. Кметът на Първомай поиска от социалния министър да се разработят повече мерки и проекти за подпомагане при пенсиониране за сметка на тези, които са насочени към безработните младежи. Поставен беше и въпросът за превръщането на бившето неврологично отделение в сграда за социални услуги и делегирането на дейности, които да извършва общината.

Николай Митков благодари на министъра за подкрепата и заяви, че развитието  на социалните дейности и грижата за хората в нужда е сред основните приоритети на Община Първомай.

Към настоящия момент в общината се изпълняват няколко проекта със социална насоченост - „Топъл обяд в условията на пандемия”, който ще продължи до средата на 2022г., „Патронажна грижа +” -  фокусиран  върху предоставяне на грижа и подкрепа за хора в напреднала възраст в тяхната домашна среда,  Програма за заетост и обучение на хора с трайни увреждания,  Механизъм за лична помощ и най-новата делегирана от държавата дейност – Асистентска подкрепа, насочена към хора над 65-годишна възраст и лица с увреждания, без чужда помощ.

„Надявам се да можем да разширим още предоставяните социални услуги и да бъдем винаги в полза на хората.” – каза Николай Митков

   След срещата министърът заяви, че държавата ще продължи да оказва помощ на общините и потвърди ангажимента тези услуги да се развиват и броят им да нарасне.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини