С 13 гласа „за“ съветниците удължиха срока за облекченията за таксите за детски градини

На вчерашната редовна сесия на ОбС една от точките в дневния ред беше свързана с  таксите за детските градини в община Първомай. Зам.-кметът Радослава Ставрева внесе предложение да бъде променена Наредбата за местните такси в частта, която определя срока, в който част от децата няма да плащат такси, а за другите деца се плаща по-ниска от определената такса. Средствата за това са обезпечени от държавата. Така крайният срок от 10 февруари 2022 за тези облекчения се удължава до 31 декември 2022 година.

Това се прави с цел продължаване на политиката за подобряване нивото на образователната система, чрез пълно обхващане на всички деца в детските заведения на територията на община Първомай от най-ранна възраст; осигуряване пълна и редовна посещаемост, равен достъп до качествено образование, спрямо финансовите възможности на родителите и настойниците, облекчаване финансовите тежести на младите семейства по отглеждането и възпитанието на техните деца.

Без ясен мотив общинските съветници от ГЕРБ и групата на СДП се въздържаха и не подкрепиха предложението. То стана факт с подкрепата на останалите 13.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини