СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ ще си партнира с кипърски колеж

СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и Casa College, Кипър сключиха договор за партньорство.

“Casa College” се намира в Никозия, и е филиал на английски университет. Една от специалностите, които предлага е Хотелска администрация с годишна такса за първата година 3000€. Сред другите специалности са Счетоводство и финанси и Право. В Колежа има както бакалавърски, така и магистърски програми, а предстои и въвеждането на други специалности от програмата на английския университет. Колежът издава британски дипломи за висше образование.

Сътрудничеството с първомайското училище ще бъде както на ниво ученици, така и на ниво преподаватели. Колежът предлага организирането на събития като обучения за повишаване квалификацията на учителите, провеждането на конкурси и състезания за ученици, езикови лагери в Кипър и прилагане на опита им в областта на професионалното ориентиране.

Една от клаузите в договора за партньорство са финансовите преференциални условия за ученици от партньорските училища. Колежът разполага с кампус и се ангажира с намирането на квартира на своите студенти. През ваканциите предлага стажантски програми с осигурено заплащане за студентите.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Последни новини