“Nauitilus junior band” стана на 1 година

Първи рожден ден отбеляза най-младата рок банда в Първомай “Nauitilus junior band”.

Преди година се „пресичат“ две необходимости –едната музикантът и учител Севил Маринов да предаде таланта си на децата и втората - членуващите в мотоклуб „Наутилус“ да бъдат полезни на подрастващите. Така седалището на клуба се превръща в репетиционна зала, в която се ражда групата “Nauitilus junior band”. Първите нейни членове са китаристите Георги Александров, Йоана Тотева и Венета Герасимова, на клавира  е Ния Папазова, а Иван Стефанов на ударните инструменти.

След половин година репетиции следват и първите изяви на групата и първите грамоти. Първият концерт – на 1 юни е в Първомай, пред читалището. „Най-якият“ – както го определят членовете на бандата –е  на 12 юни в парк „Лаута“ в Пловдив. На 20 юни забиват в „FX“ и отново пред читалището в Първомай на 26 юни. А „най-студеният“ концерт е на 2 октомври в Свиленград. Това става повод след специалните тениски, на рождения ден на “Nauitilus junior band” всички членове да получат и по един „униформен“  суитчър.

Децата се захващат за рока по различни причини. Георги споделя, че родителите му са му предложи просто едно занимание, а на него много му е харесало. Йоана разказа, че искала да свири на китара като майка си, макар точно майка ѝ отначало да не е била много съгласна. Сега обаче това е любимото ѝ занимание. Венета не е знаела, че ще е в група отначало, но е била сигурна, че „да се свири на китара е яко“ и не се е разочаровала.

Всички деца са единодушни, че ако са там то е защото господинът е много готин. Забавен е и непрекъснато им прави изненади. По думите им „той дава всичко от себе си, за да ни научи да свирим и да научим нови песни“.

По стъпките на първите вече върви цяла чета от нови попълнения.  А това, което си пожелават всички е през следващата година да има още много изяви и концерти.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини