Започна кампания за събиране на неизползваема техника, батерии и акумулатори

В община Първомай започна кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ и негодни за употреба батерии и акумулатори /НУБА/. Тя се осъществява съвместно от Общинска администрацията и фирмите „Грийнтех България“ АД и „Рекобат“ АД и ще приключи на 17 ноември. Това е времето, в което може да се освободите от своите неизползваеми електроуреди от домакинството, черна и бяла техника и друго оборудване. Желаещите да се включат и да предадат безвъзмездно своите отпадъци от ИУЕЕО и НУБА в базата на отдел „Чистота” (намираща се в близост до „Гробищен парк” гр. Първомай) в срок до 16.11.2021 г. Предаването се осъществява след предварителна заявка на телефон 0884311109 – Магдалена Янкова - Ст. специалист „Екология” при Община Първомай.

На същия телефон можете да заявите и транспорт до базата, ако по някаква ричине на можегте сами да отидете до там. Изискването е да се обадите  преди 12.11.2021 г. и имате ангажимента  в деня на кампанията да има представител на посочения адрес.

Желаещите жители от селата могат да се включат в инициативата като предварително подадат заявка на посочения телефон до 12.11.2021 г. и извозят отпадъка си до базата на отдел „Чистота” (намираща се в близост до „Гробищен парк” гр. Първомай) до 16.11.2021 г. (включително) за безвъзмездно предаване за последващо оползотворяване.

Излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване от бита е оборудване, образувано в резултат на жизнената дейност на хора по домовете и административни, социални и обществени сгради, от търговски и индустриални обекти или други източници – ел. печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори, телефони, таблети, батерии и др. Целта на кампанията е община Първомай да стане едно по-чисто и приветливо място за живеене. Инициативата е част от системата за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване на Община Първомай.

Може да подадете своята заявка в срок от 29.10.2021 г. до 12.11.2021 г. За повече информация звънете на посочения телефон.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Случаен виц

Последни новини