Д-р Бойлова от управител да стане прокурист на МЦ-1 решиха общинските съветници

На редовната си сесия Общински съвет, Първомай реши да освободи  д-р Румяна Бойлова като управител на „Медицински център, Първомай” ЕООД, но да я избере за прокурист (търговски управител) на същото дружество.

Д-р Бойловоа е освободена поради изтичане срока на сключения с нея през 2018 година тригодишен договор за управление. Длъжността прокурист тя ще изпълнява до  провеждане на конкурс и назначаване на управител на дружеството. ОбС реши да й възложи управлението по предложение на зам.-кмета Радослава Ставрева, която го мотивира с показаните добри резултати по време на досегашното ѝ ръководство: през последните три финансови години неизменно дружеството приключва с положителен финансов резултат, няма задължения и се очертава трайна тенденция към нарастване на приходите от дейността му. Наред с това е изпълняван и проект за енергийна ефективност на сградата в размер на над 400 000 лв. Избирайки д-р Бойлова за прокурист няма да има и прекъсване на управлението на Медицинския център.

ОбС определи месечно възнаграждение на прокуриста в размер на 160%  от отчетната средна месечна брутна работна заплата в дружеството, платима от средствата за работна заплата на лечебното заведение.

В гласуването на предложението не участва собственика на МЦ "Аскелеп" Митко Хубинов и беше единодушно прието от останалите 20 общински съветници.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини