Илияна Йотова в Хасково: България има нужда от смели и силни хора

    Вицепрезидентът Илияна Йотова и кандидат за втори мандат, която е в двойка с Румен Радев, посети днес Хасково. Тя дойде в областния град за откриването на офиса на предизборния щаб, помещаващ се на партерния етаж в хотел „Аида“, а преди това участваше в конференция на тема „Миграционният поток: Ролята на институциите и на обществото“.

    Йотова беше посрещаната от Здравко Марков – председател на гражданската инициатива в Хасково, която издигна президентът Радев за втори мандат. 27-годишният предприемач е и областен координатор на Инициативен комитет в регион Хасково и президент на баскетболния клуб „Хасково“.

    За срещата с вицепрезидента дойдоха симпатизанти, кандидати за депутати и представители на политическите сили, подкрепящи кандидат-президентската двойка – „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Продължаваме промяната“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“ от Хасково. Дойде и първият директор на ПМГ-Хасково Дойчо Кръстев, който е бил класен ръководител на президента Радев.

    „Много обичам този град. Днес направихме една много хубава конференция. С това започнахме, защото това е изключително важен град и област за цяла България. Трябва да ви кажа, че Хасково и областта, в момента от тях зависи не само безопасността на българските граждани и тяхната сигурност, но сигурността и безопасността на европейските граждани. Това е област с две много тежки граници. От местните власти тук, от българското общество, което живее на територията на областта, зависи страшно много“, заяви Илияна Йотова. Тя подчерта, че е дошла тук, за да покаже уважението и почитта си към жителите на цялата област, но и за откриването на чудесния офис в Хасково.

    „Много благодаря на тези млади хора и много се радвам, че точно те застават зад нас в тази толкова тежка кампания“, каза Йотова. Тя коментира важни за обществото теми и каза, че извън политическата злоба, България е изправена пред много тежки кризи, така както целия свят и цяла Европа – по отношение на Ковид-19, икономиката, цени на тока, инфлацията.

    „Всичко това, с което се сблъскваме в момента и което един служебен кабинет трябва да решава. Време, в което решенията трябва да са много смели, много отговорни“, каза Йотова и допълни, че България има нужда от смели и силни хора, които знаят и могат да поемат отговорност, които не се интересуват само от собственото си житие, битие и рейтинги, а които могат да бъдат отговорни за всички българи.

    „И аз затова застанах зад президента Радев и заедно обявихме желанието си и намерението си пред всички български граждани още в началото на тази година да продължим за втори мандат, защото точно в негово лице виждам такъв смел и отговорен човек, човек-водач, човек-лидер, който може да изведе България от кризата“, категорична беше Йотова.

    Тя заяви, че служебното правителство късно е въвело мерки срещу коронавируса, а и е трябвало да се даде поне една седмица време, за да може хората да се адаптират към тях. Освен това каза, че е изключително важно да не се затваря държавата, както се случи през март миналата година, което ще рефлектира върху икономиката, върху малкия и среден бизнес - ще има много хора без работа и съответно няма да има достатъчно средства в държавния бюджет. „Именно заради това трябва да се намери балансът – да се запази здравето на хората и да не се затваря страната“, каза Илияна Йотова.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини