Избраха Иля, кучето на Гаро Папазян, за най-красивото на киноложката изложба

Изображение 1 от 3

    Кавалерик Ванила Скай, или накратко – Иля- беше избран за най-красиво куче на киноложката изложба The dog show, Първомай 2021, а кметът на община Първомай връчи купата на победителя.

    Иля е собственост на известния пловдивския коафьор Гаро Папазян. Кучето-красавец е от породата руска хрътка- борзай. Стопанинът му разказа, че е от руски елитен развъдник в град Брянск. Генетичното му дърво е проследено далеч назад във времето и е с доказани антични гени. На шеговития въпрос дали той го подстригва, отговаря съвсем сериозно, че породата не се нуждае от груминг – достатъчно е козината да се поддържа чиста и добре разресана. „Красив е, наподобява старинна порцеланова статуетка, разказва Гаро, обичам тази порода – нежен, аристократичен, елегантен е.

    Гаро Папазян е един от редовните участници в първомайското шоу. Според него организацията е много добра и винаги има елитни съдии, а за собствениците на чистокръвни породи кучета, които искат да бъдат забелязани, това е важно. Съдиите създават имидж на състезанието, а това ни привлича и ние да ходим на такива места.

    Собственикът на Иля напълно разбира ролята на хендлера, но той държи сам да представя любимеца. Професионалният водач успява при представяне на кучето да извлече най-доброто от него, но Гаро Папазян държи да влиза в ринга винаги заедно с Иля. Благодарен е за отсъждането и на организаторите на шоуто.

    Преди година провеждането на The dog show беше затруднено от мерките срещи пандемията от коронавирус. Тази година организаторите от киноложкото дружество бяха още по-затруднени заради продължителния дъжд. Въпреки това съдии и участници останаха до последно и не се отказаха. Пеньо Запрянов отново доказа организаторския си талант и готовност да преодолява трудности.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини