Най-малките рокаджии от Първомай участваха в Младежка музикална среща

„Nautilus junior band“ взе участие във второто издание на Младежка музикална среща, организирано от Младежки музикален център – Свиленград. На събитието си дадоха среща ученически банди от Свиленград, Хасково, Димитровград, Първомай и Велико Търново, които изпълняват българска и световна поп и рок музика.

Наутилусчетата събраха овациите на всички присъстващи с изпълнението си на рок варианта на „Одата на радостта“ и саундтарка от електронна игра, любима на младежите. Барабанистът Иван Запрянов беше най-малкият участник. На китарите бяха Венета Герасимова, Йоана Тотева и Георги Александров, а аранжиментите подготви ръководителят им Севил Маринов.

Тази година събитието бе подпомогнато от Фонда за финансиране на местни инициативи към община Свиленград и съфинансирано от Младежки музикален център – Свиленград.

Освен като музиканти, участниците се изявиха и като художници. Върху предварително закупени платна те рисуваха „Музика на платна“, а с творбите беше организиран благотворителен базар. Събраните около 630 лв. ще бъдат използване за ремонт на сградата, която сега се ползва от Музикалния център, но е част от голямата инициатива за изграждане на нова сграда.

След събитието се състоя и опознавателна кръгла маса. На „Nautilus junior band“ беше връчена грамота за участие и статуетка. Те получиха шанс за изява в Свиленград благодарение на участието си на School Rock Fest в Пловдив и със съдействието на Тони Арнаудов-Сатаната.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Последни новини