Странна стуктура в пустинята, открита в Google Maps

Футуристичната графика сред пустинния пейзаж прилича на знак на извънземни от научнофантастичен филм.

Необичайната шестоъгълна структура е открита от запалената пътешественичка Ванеса Хамънд от Австралия. Тя търсела в Google Maps идеалното място за следващото си пътуване, когато се натъкнала на огромен шестоъгълник, който изглежда сякаш е издълбан на повърхността.

Жената споделила своята находка в социалните мрежи: "Някой да обясни. Уплашена съм. Днес го намерих", пише The Sun. Мястото се намира някъде над националния парк Cape Range в Западна Австралия.

В социалната мрежата започнали да правят различни предположения каква ще да е странната структура. Някои предполагат, че може да е оставена от древни хора, докато други подчертават, че моделът прилича на "извънземни житни кръгове".

Самата Ванеса пише: "Вярвам, че това са комуникационни кули и тяхната форма е някак свързана с начина, по който предават сигнала".

Обяснението се оказало доста прозаично. Всъщност районът е част от военноморска база близо до град Ексмут. На снимката е Tower Zero, структура за поддържане на радиокомуникации на кораби и подводници на ВМС на САЩ и Австралийския кралски флот в западната част на Тихия океан и източната част на Индийския океан.

Интересното е, че в коментарите към публикацията на Ванеса някой написа: "Бил съм тук! Това е Ексмут. Стара база на американците, има дори мини град с басейн и боулинг."

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини