САЩ искат да контролират Латинска Америка чрез базите в Колумбия

Бившият лидер на Куба Фидел Кастро написа в свой материал, че с разполагането на военни бази в Колумбия САЩ се опитват да унищожат венецуелската революция и да поставят територията на Латинска Америка под контрола на американските военни, предаде РИА Новости. 

"Единствената цел, която преследват САЩ с тези бази е да направят Латинска Америка достъпна за своите войски в рамките на часове", пише кубинският лидер. 

Освен това, смята Кастро, разполагането на седемте военни бази на САЩ в Колумбия заплашва суверенитета и целостта на останалите народи в Южна и Централна Америка. 

Бившият кубински лидер също определи като "цинични" аргументите, с които САЩ се опитват да оправдаят разполагането на военните си бази на територията на Колумбия.

"САЩ твърдят, че те са необходими за борбата с трафика на наркотици, тероризма, търговията с оръжие, нелегалната имиграция, разпространяването на оръжия за масово поразяване, националистическите движения и катастрофите. При това САЩ са най-големия купувач и потребител на наркотици на планетата, най-големият пазар и едновременно най-големият доставчик на оръжие за организираната престъпност в Латинска Америка и най-голямата терористична държава, която някога е съществувала", се казва в статията на кубинския лидер.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини