Пожар изпепели къща във вилната зона на Харманли

Изображение 1 от 2

    Къща във вилната зона на Харманли е изгоряла при пожара по обяд днес, който е тръгнал десетина минути след 12 часа. От информацията до момента става ясно, че тя е била необитаема. Установяват се собствениците й, информира заместник-кметът на Харманли Валентина Димулска, която е била на мястото на пепелището в района на м.Маламар дере. Няма пострадали и от съседните три къщи, които също са частично засегнати. Изпепелена е селскостопанска постройка в съседен имот, но там къщата е спасена, наложило се е обаче евакуирането на двама души от имота-мъж и жена.

    Огънят е изпепелил около 700 декара в иглолистна гора и храсти в местността.

    Седем екипа огнеборци са били на място за потушаването на огъня от цялата Хасковска област.

    „Трябваше да се действа много бързо, защото заради вятъра огънят се разпространи светкавично. Бяха застрашени и първите къщи от ромската махала. Само бързата намеса на пожарникарите и включването на многото доброволци от държавното лесничейство, общинското предприятие „ Горска компания“ и граждани, ситуацията се разви благоприятно. Няма пострадали хора и животни“, коментира още заместник-кметицата на Харманли.

    Към момента пожарът е локализиран. Пожарникари и екипи от общинското горско остават да дежурят на място.

    На пепелището са вече и разследващите. По първоначална информация най-вероятно огънят е тръгнал вследствие на човешка намеса.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини