Сребърна и Бронзова лири завоюваха талантливи деца на Първомай

Изображение 1 от 2

    На фестивала „Орфееви таланти“ Детската певческа група „Дебърче“ се завоюва Сребърна лира,  а дуетът на сестрите Елеонора и Аурора Иванови – Бронзова.

    Групата от читалище „Пробуда“, кв. Дебър се представи с песни на Стефан Филипов. За участието им техният ръководител Ангел Ангелов бе избрал песните „Загукал е сив гълъб“ и „Росица роси“. Той благодари на децата, техните родители и на читалището за усилената работа и постигнатите резултати.

    Ели и Аурора от година живеят и учат в Първомай, но любовта си към народното пеене развиват във вокално студио „Нуша“ с ръководител Нели Андреева.  Те са участвали в онлайн секцията на конкурса с песните „Рано ми е, море“ и „В село дюлгери“. Майката на Ели и Рори - Мария Пткова е част от хор "Нуша", който е носител на Златна лира в същия конкурс.

    Националният конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство „Орфееви таланти“ – ПЛОВДИВ, 2021, се проведе на 16 и 17 юли в смесена форма - присъствено и онлайн. Всички над 6000 участници в най-мащабния и авторитетен конкурс в страната ни, бяха оценени  от 22 членно жури, което е съставено от Академичния състав на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев‘ – град Пловдив. Председател на журито бе ректорът на Академията проф. Тони Шекерджиева – Новак.

    „Орфееви таланти“ е единственият конкурс в България, който обединява почти всички видове изкуства в сферата на класика и фолклор. Той се провежда всяка година през месец март, но поради COVID ситуацията, тази година той се проведе през месец юли.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини