Кандидат за депутат на Слави напуска “Има такъв народ”

Кметът на Мадара Неделчо Неделчев обяви, че напуска “Има такъв народ” (ИТН). Той обяви това с пост във Фейсбук. Неделчев беше канидат-депутат на партията.

Причина за напускането му е "обидното отношение на ръководството към редовите членове и опитите на формацията да заобиколи изборния закон, въпреки гръмогласно прокламираните принципи за прозрачност и законност".

По думите на Неделчев партията е "изменила на твърдо заявените си позиции, че няма да работи със статуквото и с хора от статуквото" и в нея има хора от ГЕРБ, ДПС и БСП, като "преливането на бивши активисти на ГЕРБ към ИТН продължава тихомълком".

Пред сайта Радиан.бг Неделчев каза, че "ръководството на ИТН даде да се разбере, че на кандидатите не е разрешено да работят за преференции. По този начин пратията се опита да заобиколи Изборния кодекс, в който изрично е посочена възможност за преференциален вот".

Кметът на Мадара твърди, че преференциите негласно са били забранени, за да няма пренареждане на листите и в парламента "да влязат само избраните от ръководството хора от техния тесен кръг".

Източник: Свободна Европа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини