В Брягово посрещнаха лятото с голям детски концерт

    Страхотен детски празник спретнаха в село Брягово по случай началото на лятото. Мария Петкова, двете ѝ дъщери и куп други деца показаха, че са талантливи изпълнители на песни, стихотворения и танци.Празникът беше в две части – първата -концерт на талантите, а във втората част, заедно с клоуните от театрална къща „Шарж“, показаха, че могат и много да се забавляват.

    Пред стълбите на местното читалище в 10 часа се бяха събрали не само любопитни дечица,но и татковци, мами, баби и дядовци. Сред гостите беше зам.-кметът Радослава Ставрева. „Сцената беше украсена със знаменца съшити от дечицата под ръководството на председателя на читалището Лозка Борисова. Децата бяха изрисували и оцветили големи букви, а към тях бяха прибавени и балони.

    Почти един месец програмата беше репетирана и подготвяна, а не сцената изгряха много бъдещи звезди.

    Много съм щастлива, че този празник се случи, сподели кметът на селото Мария Стоянова. Благодарни сме на Мария Петкова за положения труд. Следващата ми мечта е за децата в тийнейджърска възраст. Искам да им направим вечерна дискотека.

    Селото ни живна, радваха се възрастните жени. Повече от 30 деца вдигнаха духа им и им припомниха за годините, когато в читалището е имало радостна детска глъчка.

    Накрая за всички деца имаше подаръци, осигурени от спонсори на събитието. За отличното настроение доброволно допринесоха: Васил Атанасов, Галин Калинов, Ники Андреева, Калина Янева, Любомир Ангелов, Константин Кучев, Захарина и Георги от" Театрална къща" Шарж"Албена Раленкова от издателство"Фют" и Милена Карадинева от Бор Чвор.

    И както подобава, веселбата завърши с право хоро, в което се включиха млади и стари.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини