Изкуството срещу зависимостите по проект на Министерството намладежта и спорта

Изображение 1 от 6

    Арт-ателие, инициирано от сдружение „Омега“, събра младите хора на Кърджали по проект за противодействие на зависимостите с формите  на изкуството. Идеята е, чрез занимания с живопис в комбинация с промоцията на здраве, да бъде изпълнено със съдържание свободното време на младежите. Колоритната местна художничка Мая Мечева избра темата на арт-занятието -„Контрасти“, в унисон  със съвременното разбиране за добро и зло, полезно и вредно, здравословно и саморазрушително.Младежите пресътвориха своите идеи по темата, откриха своето вдъхновение и прекараха пълноценно свободното си време.

    „Главната  ни цел е да създадем условия за превенция на зависимости като наркотици, тютюнопушене, алкохол, интернет-пристрастяване  и др. сред младежта.  „Мисията ни е да насърчим младите хора към личностно развитие и осъзнат избор на здравословния начин на живот чрез осъществяването на интересни активности и събития. До момента сме провели дискусионно студио и информационна шатра.Предстоят още занимания – арт, младежки театър, инициатива със спортен характер, обучения“, споделят от сдружението. 

    Дейността е част от проекта ,,Зависим от изкуство и спорт’’ по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по Закона за хазарта 2021г., на Министерство на младежта и спорта.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини