Ученици от "Христо Ботев" ще представят Първомай в областния кръг на "Лаборатория за изкуство"

Трима ученици от НУ „Христо Ботев“ ще представят Първомай на областния кръг на Националното състезание по изобразително изкуство „Лаборатория за изкуство“.

Това са Венета Герасимова, Симона Пашева и Христо Станчев. Темата по която децата са работили е „Спорт“. Тримата са си избрали три различни вида спорт. Вени „влиза“ в гимнастическия салон. Симона е предала динамиката на тениса, а Христо е избрал един от любимите му спортове – фехтовката. Той самият тренира фехтовка и неотдавна влезе в десетката на най-добрите в турнир, проведен в Пловдив.

„Лаборатория за изкуство“ се провежда в три етапа – общински, областен и национален и проверява не само таланта на децата да рисуват, но и техните знания за изобразително изкуство. Целите му са  творческа изява на ученици; Задълбочаване на интереса към националното и световното културно-историческо наследство; Изграждане на художествената и естетическата култура на учениците; Да мотивира учителите; Да  се сравняват постиженията в областта на обучението по изобразително изкуство на регионално ниво.

Тазгодишната тема „Спорт“ дава възможност на учениците да работят по връзката на изкуството и спорта; видове спорт, видове дисциплини в древността и в наши дни;  идеала за човешка красота в Древна Гърция; олимпийски игри и много други.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини