„Театър, обичам те!“ стартира тази вечер на открито и с много изненади /Програма/

Тази вечер спортен комплекс „Спартак“ се превръща в театрална сцена. Точно в 21 часа ще бъде открит фестивала „Театър, обичам те!“. 
Следват седем театрални вечери, в които хасковската публика ще има шанса да се наслади на едни от най-гледаните постановки и да се срещне със звездите на българския театър. 
Всички спектакли ще се играят на открита сцена на СК “Спартак“ от 21 часа.
Официалният старт на „Театър, обичам те!“ ще бъде даден по атрактивен начин, който за сега от ДКТ „Иван Димов“ държат да запазят в тайна. Директорът на театъра Стелиян Николов и кметът на община Хасково Станислав Дечев ще открият театралните дни на Хасково. 
Първи на хасковска сцена излизат ДТ „Пловдив“ и Младежки театър „Николай Бинев“ с постановката „По-полека“ – мюзикъл по песни на Стефан Вълдобрев.
 
В късния следобед днес от екипа на театъра пуснаха и актуални снимки от приготовленията на сцената за старта довечера. 
 
На 15 юни ще се играе „Колко е важно да бъдеш сериозен“ на театър Благоевград.
На 16 юни гостува „Мариус на 50“ – сборен юбилеен моноспектакъл на Мариус Куркински
На 17 юни е премиерата на Хасковския театър с постановката „Не е за телефон“. На сцена за първи път ще бъде поставен моноспектакъл на Христо Шопов- комедия, която ще представи любимата българска звезда в различна комедийна светлина.
На 18 юни сборен спектакъл – комик-терапия „Направихте ме на луд“ с гост звезда Боро Първи.
 
На 19 юни ще е традиционната музикална вечер на „Театър, обичам те!“. Участват Музикална школа „Рок зона 29“, Graviti bind и Euphoria от Хасково, рок група „Кирилица“ и група ПИФ с вокалисти Свилен Ноев и Никеца. 
Празничното настроение ще продължи в петък и събота вечерта и на сцената на театъра с DJ сет, парти с Боро Първи и Таралеща! 
Входът за тях е с пропуски, които може да вземете от касата на театъра. 
 
На 20 юни е кулминацията на театралния фест – гостува Камен Донев с новия моноспектакъл „Лекция №3 – за силата на словото“.
 
В рамките на фестивала е предвидена и програма за детската аудитория.
Опера за деца и четири куклени представления са включени в афиша.
Куклен театър - Стара Загора ще гостува с три приказни истории и общо четири представления.
На 18 юни (петък), от 11 часа е „Звездичко”, от 16 часа - „Чорапкова приказка”.
На 19 юни (събота), от 11 часа отново ще се играе „Чорапкова приказка”, а от 16 часа е „Банда Бацили”.
Държавна опера - Бургас ще гостува с операта за деца „Макс и Мориц“ в последния ден на фестивала „Театър, обичам те!“ - неделя (20 юни), от 11 часа.
 
Малчуганите, придружени от своите родители или близки, на които свръхзабавните истории за двамата палавници Макс и Мориц също са били любими, да се готвят за солидна порция смях и зареждащи музикални и танцови емоции.
Входът е с пропуски, които се получават от касата на театъра. Всеки пропуск е с ред и място, за да се спазят ограниченията, наложени от противоепидемичните мерки. Голямата зала на театъра ще е запълнена на 50 %.
 
„Театър, обичам те!“ ще представи и млади поети в Поетични вечери на открито в градинката до театъра. На 15 юни гостува  Ина Иванова, на следващия ден е представянето на Димитър Атанасов – Шърата, на 17 юни - Васил Балев, на 18 юни - Елица Мавродинова и на 19 юни - Николай Гундеров.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    бат Танас
    9 0
    16:51, 14 юни 2021
    Носете си чадъри, цялата седмица прогнозата е за много силен дъжд.
Последни новини