Ученичка от Градина е класирана за националния кръг на олимпиадата по български език

    Възпитаничката на ОУ,,Христо Ботев“, с. Градина Симона Сребрева от VII клас се класира с максимален брой точки за националния кръг на олимпиадата по БЕЛ. Тя е сред малцината в страната , които ще борят сили на 06.06.2021г. в София.

    Само няколко точки не достигнаха на Габриела Рашева да постигне същия успех. Достойно се представиха нейните съученички Мария Нейкова, Анелия Иванова и петокласничката Рая Емилова.

    За седмокласниците изпитът съдържаше два модула - тест и отговор на литературен въпрос, а пети клас писаха преразказ на непознат текст.

    Горди с успехите на своите ученици са техните учители по български език и литература Нели Арнаудова, Магдалена Иванова и Станимира Раева.

    ,,Симона е първа по точки в област Пловдив и четвърта в страната. Пред нея са три деца - от София, Перник и Благоевград. Само 2 точки не достигнаха и на Габриела да се класира сред тридесетте най-добри в България. Благодаря на децата за упорития им труд и отговорното отношение към учебния процес. Техните резултати са доказателство за това, че дори и при обучение в електронна среда, когато се работи усърдно и целенасочено, резултатите не закъсняват. Вярвам в тях и очаквам отличното им представяне на НВО след два месеца.“ - сподели Нели Арнаудова.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Още новини

    Последни новини