България е на последно място в ЕС по ефективност на мерките за защита на заетостта

Трудните дни за бизнеса предстоят. За съжаление се оказах много лош пророк, когато преди половин година допуснах, че синхронизирането на здравна, стопанска и политическа криза ще доведат до трите "К" - трите критични точки, които често пъти разбиват кораба или самолета. Дано ме опровергае времето, коментира в Русе председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

Според него, за да може да е ефективен бизнесът, е необходима предвидимост на средата.
По думите му нормално структуриран и добре работещ парламент с правителство, зад което има мнозинство, е най-добрата среда за развитието на българския бизнес.

"Искаме предвидимост, подреденост. Нашето разбиране е, че държавата не изкарва парите на бизнеса. Бизнесът си ги изкарва сам - стига обаче тази държава да има интелигентността и мъдростта да създаде честни условия за правене на бизнес", каза Радев.

Той обясни, че срокът на мерки за подкрепа на бизнеса изтича скоро. Например, мярката "60/40" е до края на идния месец. Обстановката е усложнена от това, че тези мерки се приемат от правителството, което реално е в оставка.

Радев каза, че е имало срещи с представители на някои от парламентарно представените партии, които са заявили, че в създалата се обстановка пари няма, но от друга страна мерките в подкрепата на бизнеса трябва да продължат.

"Тъжно е, че излезе и статистика, че България е на последно място от страните-членки на Европейския съюз по ефективност на мерките за защита на заетостта", заяви още председателят на Българската стопанска камара.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини