ГЕРБ иска тълкувателно решение за мораториума от Конституционния съд

ГЕРБ ще иска тълкувателно решение от Конституционния съд за наложения днес от Народното събрание мораториум върху определени действия на държавни органи, съобщи на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

Според Атанасова това решение е противоконституционно.

От момента, в който решението стана публично известно ПГ на ГЕРБ е многократно сезирана от Националното сдружение на общините и от общини, които не се управляват от ГЕРБ заради назначенията в държавната администрация, твърди още тя. 

Маноил Манев от ГЕРБ заяви, че "болшевишкото мнозинство" е решило, че "може да събори държавата" и допълни, че с решението за налагане на мораториум пречи за попълването на персонала на държавни предприятия, чиито бордове са непопълнени и заради мораториума за назначения не могат да взимат никакви решения.

"В напъните си за реваншизъм хората, които приеха това решение, след като се преброиха, разбира се, кои са по-големите активни борци през последната година, направиха доста глупости... освен че искаха да ограничат действията на Министерски съвет, успяват и да блокират цялата държавата, заяви Христо Гаджев.

Беше коментирано и връщането на мандата. Според Атанасова това "най-вероятно" ще се случи утре, но всичко ще се реши след днешното заседание на Изпълнителната комисия на партията.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    @
    @
    3 -1
    20:25, 22 апр 2021
    Минeтчийката от Дулово е отново на трапезата.

Още новини

Последни новини