Ангелов: Парламентът да избере нов оперативен щаб още днес

Парламентът да избере нов оперативен щаб още днес, предложи здравният министър в оставка Костадин Ангелов на днешното заседание на Народното събрание.

"Няколко дни слушам как различни представители на партии предлагат членове за Националния оперативен щаб. Имат идеи за неговите функции и действия. Ако наистина смятате, че НОЩ е органът, който може да управлява ефективно пандемията в България, моля дайте вашите предложения за членове по начина, по който ги заявихте в кулоарите на НС. Бяха изказани мнения, че хирурзи не могат да управляват пандемията, а аз твърдя, че тя до момента се управлява успешно. Числата го показват. Ние успяваме да излезем успешно от третата вълна. Нека бъдем отговорни към българските граждани", призова Ангелов.

Той съобщи, че в четвъртък предстои поредния брифинг за епидемичната обстановка и ако днес бъдат предложени нови членове на НОЩ, може да бъдат конституирано до края на деня.

Костадин Ангелов обясни, че е поискал думата заради "многото изказвания, свързани с Националния оперативен щаб":

"Изключително съм доволен, че днес виждам всички спокойни. Разумът започва да се връща. От самото начало на пандемията твърдя, че тя може да бъде овладяна с три неща - разум, интелект и дисциплина. Единствено и само единни можем да се изправим и да победим пандемията."

По думите му пандемията в България може да бъде овладяна с три неща – разум, интелект и дисциплина.

"Само единни можем да се изправим и да победим пандемията от COVID-19. До момента тя се управлява успешно, а това е видимо за всички. Числата го показват. Ние успяваме да излезем успешно и от третата вълна“, категоричен бе Ангелов.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хи
    Химената
    2 -1
    21:44, 21 апр 2021
    Числата ! В Германия има 150 починали на ден от 83 000 000 (милиона ) население , в българия 300 починали на 4 000 000 ( милиона ). Какво показват тези нашите числа , сигурно съм слаб по математика. Абе оперирания тиквоч каза, че всичко е ок ! Давай да върим в мола да бръмчим.
  • 2
    Яв
    Явно
    1 -1
    23:50, 21 апр 2021
    Явно толкова ценим живота си щом си го рискуваме за едно бръмчане в мола или за един банкет с колеги, все едно гладни и "невидяли" сме били държани.
Последни новини