27 °C

От гръцкото посолство информират за актуализираните условия за влизане Гърция

От гръцкото посолство в София информират за актуализираните условия за влизането на територията на Гърция.

Според противоепидемичните мерки в Гърция, влизането в Гърция на граждани на страните-членки на Европейския съюз /включително на тези, които имат статут на постоянно пребиваване/, на страните-членки на Шенгенското пространство, на Обединеното кралство, на Съединените американски щати, на Обединените арабски емирства, на Сърбия и на Израел е разрешено по въздух или през гранично-контролните пропускателни пунктове Промахон и Нимфеа за лицата, които са дали отрицателен резултат на лабораторно изследване за COVID-19 от вида PCR, което е извършено с проба на назофарингеален или орофарингеален секрет.

Изследването трябва да е направено в рамките на максимум 72 часа преди пристигането на границата.

Необходимо е също така изследването да е извършено в референтна лаборатория в държавата на произход или транзит, която е сертифицирана от компетентен сертификационен орган на съответната държава. Желаещите да влязат на територията на Гърция трябва да представят превод на въпросния текст на английски език, като преводът включва име и фамилия и номер на личната карта или на паспорта.

Влизането е разрешено и ако лицата притежават сертификат за имунизация срещу COVID-19 и с двете дози на ваксина, преведен на английски език, който е издаден от компетентен държавен орган според действащото законодателство и при условие, че са изминали 14 дни от завършване на имунизацията. Ваксинационният сертификат трябва да включва име и фамилия, вида на поставената ваксина и броя на поставените дози от ваксината. Той се представя пред компетентните служители, които извършват медицинската проверка.

Сертификатът може да бъде проверен за автентичност от компетентните органи.

Лицата, които имат сертификат за завършена ваксинация или отрицателен PCR тест, са освободени от задължителната превантивна 7-дневна карантина в Гърция, но са длъжни да спазват извънредните мерки по ограничаване разпространението на COVID-19 по време на престоя си в Гърция.

Независимо от тяхното гражданство и начин на влизане в Гърция, пътуващите до Гърция са длъжни да представят попълнен електронен PLF /Passenger Locator Form/ формуляр, който може да бъде намерен и попълнен в електронния портал http://travel.gov.gr. Документът съдържа данните за контакт с тях в Гърция, попълва се преди пристигането им в страната, а удостоверение за попълването му се показва на граничния контролно-пропускателен пункт.

Удостоверението за попълнен PLF формуляр се изпраща автоматично от системата до подателя чрез известие до електронната поща на подателя.

Същото задължение имат и постоянно живеещите в Гърция преди напускането на страната през ГКПП-та на сухоземните граници.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Да
  да
  5 0
  17:00, 21 апр 2021
  На тия фашисти и тая година никой като не им ходи на морето догодина вече ще са умрели от глад.Колко унижения трябва да претъпи човека като личност и колко морално трябва да е паднал и деградирал само и само да се натиска да си похарчи парите които нямат никаква стойност на море в фашистка Гърция
  • Да
   да ама не
   1 0
   23:48, 21 апр 2021
   Тяхното море и природа са чисти а не като нашето черно с мазут, водорасли и мъртво вълнение. Отделно и нашите са мародери като видят че идват курортисти и вдигат цената. В гръцко за 50 евра наемаш цял етаж и компания 7 човека си прекарват няколко дена с всички удобства. Преди пандемията с колата до гръцкото море се ходеше за час половина два а до нашето три четири и повече часа . Да се надяваме лятото всичко да се върне както е било по-преди.

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини