"Демократична България" отказа и формално поканата за кабинет

"Демократична България" отказа и формално поканата на ГЕРБ да преговарят за подкрепа на номинирания кабинет, начело с Даниел Митов.

В писмо до председателя на групата на мнозинството Десислава Атанасова, разпратено и до медиите, от коалицията заявяват, че предизборните ангажименти и каузата за дълбоки реформи в правосъдието и за борба със системната корупция, изключва възможността да се отзове на предложението.

"ГЕРБ продължава да бъде основен носител на порочния управленски модел "Борисов" и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв начин не променя този факт", се посочва в писмото от името на парламентарната група на "Демократична България".

На брифинг в кулоарите на парламента съпредседателят на коалицията Атанас Атанасов заяви, че няма как да се водят разговори, тъй като липсват допирни точки:

"Тезата на номинирания за министър-председател Даниел Митов, че сме идеологически близки, е невярна. Идеологията на ГЕРБ са корупцията и обръчите от фирми, така че нямаме допирни точки".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    *
    *
    7 -5
    14:54, 21 апр 2021
    Крадливoто говедо е отритнато от всички.
    • Да,прав си.
      Крадливото злобно говедо Радев е отритнат от всички президенти. Никой не го бръсне за слива.
      Канят го само президентите на Виетнам и Албания.
Последни новини