Сингапур става световен лидер в круизния туризъм

Сингапур извършва в момента една трета от световните круизи благодарение на невероятния успех на "круизите за никъде" на фона на световната криза в отрасъла. Това съобщи Сингапурският борд по туризма, цитиран от Ройтерс

Круизите тепърва трябва да се възобновят в много части на света, след като пострадаха от пандемията от коронавируса, а някои от първите големи огнища на заразени с Ковид-19 бяха регистрирани именно на круизни кораби.

Градът държава започна "туристически обиколки" с луксозни лайнери през ноември - пътувания за по няколко дни, при които корабът накрая се връща в пристанището, от което е тръгнал. Сингапур регистрира относително малък брой местни случаи на Ковид-19 от края на миналата година.

Круизите в Сингапур са достъпни само за неговите 5,7 милиона жители, които нямаха право да напускат града държава за пътувания с туристическа или развлекателна цел.

В този тип плавания са участвали около 120 000 души, според туристическия борд. Круизите се извършват с намален капацитет на корабите и при спазване на строги здравни протоколи.

Очаква се някои круизи от Карибския регион да бъдат възобновени през юни, но Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията запазиха строгите ограничения за възобновяване на круизите в САЩ.

Според данни на Международната асоциация за круизни линии (CLIA) в някои части на Европа, Азия и Тихоокеанския регион са били осъществени круизни пътувания.

Сингапурската туристическа индустрия пострада тежко от пандемията, като броят на туристите миналата година се е свил с близо 86 процента до 2,7 милиона души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини