Цвета Караянчева в Жълтуша: Не сме салонни политици,всеки ден сме сред хората!

Изображение 1 от 4

    „Пъстроцветието на Жълтуша ме заля днес като вълна. С шевиците на везаното елече, с което ме дари5-годишният Борко, с багрите на ръчното плетиво от 74-годишната баба Ресме и със сгряващите усмивки на коравите родопчани от Ардинско, които всеки път ме зареждат с оптимизма си“, заяви Цвета Караянчева, водач на листата на ГЕРБ, след обиколката си в района. „Заедно с д-р Адам Персенски, кандидат за народен представител, минахме по онази малка селска улица, която общината упорито отказваше да асфалтира, защото кметът на Жълтуша е от ГЕРБ. Затова и заплатата му е по-ниска. Но това не е новина в Кърджалийско. Новина е, че държавата се намеси и асфалтира същата тази улица. А хората ценят такива жестове“ заяви тя. По време на срещите й в селото стана ясно, че е готов проектът за канализация, подготвя се водоснабдяването на Падина, предстои ремонт на пътя от Бял извор за Неделино. А паметникът на мома Жълтуша, символ на селото, вече е напълно обновенс дарение от Караянчева и д-р Персенски. “Живеем в сърцето на най-прекрасната планина и нейните обитатели заслужават по-високи доходи, по-добри условия на труд, модерна инфраструктура и социална закрила.  Каквото сме обещали, направили сме го. Не сме салонни политици, всеки ден сме на терен. Затова хората ни обичат, а опонентите не могат ни прекършат!“, обърна се Караянчева към местните хора.

    Три жизнеспособни предприятия в Ардинсковърнаха водачката на листата на ГЕРБ към нейната „машинна“ младост. Три фирми с различен профил на дейност, но еднакво упорити да оцелеят в условията на ковид-криза, без да съкращават работници и без да прекъсват производствения процес. Текстилната „Каро-06“ в Жълтуша,  дървообработвателната “Родопалет“ в Диамандово и мебелната „Паша лес“ в Бял извор са видимото доказателство, че реалният сектор е гръбнакът на икономиката. Те са реалният отговор на въпроса защо държавата трябва да продължи да стимулира работодателите, които са лоялни към хазната и осигуряват поминък на хората. „Не искаме привилегии, искаме стабилност и перспектива за развитие“, казаха хората. „Знам колко е трудно на местните предприемачи да са конкурентоспособни на пазара, как се печели доверието на контрагентите и какви проблеми имат фирмите в малките общини с набирането на работна ръка. Затова правителството на ГЕРБ дава рамо на професионалното образование и обвързаността на средното училище с бизнеса. Това е възможност да спре обезлюдяването на регионите и отлива на млади хора към големите градове и Европа. Този прекрасен родопски край не заслужава да бъде разпознаван по празните си къщи“, категорична бе Цвета Караянчева.

    Към жителите на Бял извор  тя се обърна с думите: „Не даваме обещания за бързо благополучие и как утре ще се събудим като Швейцария на Балканите. Ние предлагаме стабилност и развитие, стъпка по стъпка, последователно и необратимо. Работа, сигурност и перспектива.  Радвам се, че хората не губят своя оптимизъм във време на изпитания. Струва си всяко усилие за решаване на проблемите им. Защото доверието е взаимен процес“.

    Това съобщиха от местната централа на ПП ГЕРБ

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини