Цвета Караянчева: Гласувайте за ГЕРБ, за да оздравим държавата

Докараха хората дотам да се чудят как ще посрещнат Великден и Байрам

Държава се управлява с правила, със зачитане на конституцията и законите, не са капризи и експерименти. Това не е частна фирма. И ако не си подготвен, се проваляш, дори да имаш дузина дипломи от световни университети. Всеки депутат трябва да си познава района. Напълниха листите с пришълци, които не знаят колко общини има в областта. Не било важно. За 12 години като народен представител аз съм стъпила във всяко населено място. Вече месец правим кампания за 49-то НС и какво ни казват хората ?! Много ни е трудно, много е скъпо. При Борисов, с 50 лева добавка към пенсиите, пълнихме хладилника. Сега за нищо не стигат. Повишиха доходите, но покупателната способност се стопи. Какво ни донесе „Промяната“ – двуцифрена инфлация, продънен бюджет, галопиращи цени, хронично обедняване. Живот на заем. Цените на тока, на газа и на горивата по времето на ГЕРБ бяха в пъти по-ниски. Цените на олиото, млякото и доматите – също. Сега яйцето струва 70 стотинки, а кило кашкавал – 40 лева. Инфраструктурните проекти са замразени, пътните ремонти спряха. Една лопата асфалт не са положили, а  вземат проби от магистралите на Бойко. Всичко, което е направено в Кърджалийско, всяка видима инвестиция е благодарение на ГЕРБ – и ремонтираните пътища, и санирането, и уличното осветление, и стадиона, и реновираната училищна инфраструктура… Ако не бяха стопирали програмата за енергийната ефективност, сега щеше да има пари и за еднофамилните къщи. Плашеха хората, че държавата ще национализира санираните жилища, че ще им вдигне данъците и т.н. Дойде „Промяната“ и всичко замря. Един План за възстановяване и устойчивост трябваше да внесат, и това не успяха да свършат като хората. Вместо за саниране, заложиха пари за завод за батерии.

Видяхме далавери с тока и газа, чухме за мостове на Дунав и тунели под Шипка. Вносни политици взеха държавата на концесия, засмукаха я като хидра и тръгнаха да източват ресурсите й.

Преди 2 години ГЕРБ остави една подредена държава, в която имаше предвидимост, имаше уважение и зачитане от страна на европейските ни партньори и най-вече – сигурност и доходи за хората.

За три мандата управление на ГЕРБ България имаше лидер начело на изпълнителната власт – човек с авторитет и в ЕС, и в Турция, и в САЩ. 160 милиона ни отпуснаха за ограда по границата. Мигрантският натиск беше нулев. Сега по магистралите ежедневно задържат бусове с бежанци.

За година и половина за пети път сме на избори. Хората са изтощени. Политиците от жълтите павета залагат на кампания във фейсбук, включват се онлайн, ако нямат интернет и обхват на телефона, изпадат в безтегловност. Тези хора са във виртуалната реалност. 

Жизненоважно е да се състави правителство, а без ГЕРБ това е невъзможно. Преговори трябва да се водят на базата на програми и политики. Основният приоритет е овладяване на инфлацията и ценовия шок. Идват Великденски празници, после Байрам, хората се чудят какво ще сложат на трапезата.

2 години манипулираха общественото мнение, че при ГЕРБ имало кражби, чували с пари…И не извадиха нито едно доказателство. Когато Делян Добрев им каза, дайте да дадем компенсации на бизнеса, заради скъпия ток, не го послушаха. И увеличението удари редовия потребител. При Борисов имаше пари за общините, независимо какви кметове ги управляват. Защото инфраструктурата е за хората. В Кърджалийско бяха осигурени над 90 млн лева за пътища при третия кабинет на Борисов.

Ако и този път не се състави правителство, държавата окончателно ще затъне. Без правителство не може да има нито стабилност, нито контрол. ПП заплашват гласоподавателите, че ако те не са първа политическа сила, отиваме пак на избори. А всъщност искат избори 2 в 1 наесен. ГЕРБ е единствената партия, която е в състояние да излъчи кабинет. Защото Борисов е държавник, а опонентите му са комисионери. Ние сме последователни, имаме опита, можем да носим отговорност, не сме пришълци и милеем за региона. На 2 април с номер 2 – за да оздравим държавата. 

Гласувайте с №2 в интегралната бюлетина.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Още новини

Случаен виц

Последни новини