3D къщи на бъдещето

Преди три години проектът "Майлстоун" на Университета в Айндховен, пръв даде заявка за изграждането на цял квартал от 3D принтирани домове. Такива вече се строят в Щатите. Скоро там ще бъде изградена цяла общност от подобни постройки, които обаче надграждат идеята на нидерландците.

Американската компания Palari Group обяви, че работи над първия в света квартал от 3D принтирани къщи, но с нулева нетна енергия.

Фирмата даже е осигурила терена, който ще се простира на пет акра в долината Коачела, Калифорния, и планира да започне строежа през септември.

Проектът ще включва 15 едноетажни жилища, съставени от триизмерни модулни панели. Отделните елементи ще се изработват от каменен композитен материал в завода на Mighty Buildings, партньорът на Palari в осъществяването на тази смела и иновативна идея. А самите домове ще се сглобяват на място.

Постройките няма да отделят емисии, нито ще компенсират такива, защото домакините ще разчитат на слънчева енергия.

На всичко отгоре всеки дом ще е снабден с иновативната система DARWIN на компанията Delos, уточняват още от Robb Report.

Авангардната технология ще има грижата за здравето и благосъстоянието на домакините чрез подобряване качеството на въздуха и филтриране на водата, но по възможно най-интелигентния начин. Като се приспособи към циркадния ритъм на новодомците.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини