Четирима арестувани в Лондон след сблъсъци заради убийството на жена от полицай

Изображение 1 от 3

    Полицията арестува четирима души на бдение в памет на Сара Еверард в центъра на Лондон в понеделник. Стотици се събраха пред парламента и Ню Скотланд Ярд, за да почетат паметта на 33-годишната жена, чието тяло беше намерено в Кент миналата седмица.

    Един човек остава в ареста, след като е арестуван по подозрение за нападение на работник от спешния център. Трима души са задържани по подозрение за нарушаване на правилата за опазване на здравето, съобщават полицията. 

    Останките на Сара Еверард бяха намерени в края на миналата седмица в графство Кент, след като тя изчезна безследно на 3 март.

    Задържаният 48-годишен полицейски служител Уейн Казънс бе изправен пред съда и обвинен в нейното отвличане и убийство.

    Смъртта на Сара Еверард поднови дебата за безопасността на жените и сексуалното насилие не само във Великобритания, но и по света. В социалните мрежи хиляди жени и млади момичета разказват, че се страхуват да вървят късно вечер по лондонските улици.

    Демонстрантите отново излязоха по улиците на британската столица в понеделник следобед и вечерта, за да продължат да протестират срещу полицейските действия по бдението. Някои присъстващи протестираха и срещу правителствения законопроект за полицията, престъпността, присъдите и съдилищата, който беше на второ четене в Парламента.

    Действията на служителите на реда бяха осъдени от политици и общественост, които смятат, че е бил възможен някакъв компромис за мирното протичане на бдението. По-рано първият министър на Уелс заяви, че е обезпокоен от действията на полицията на бдение в Лондон в памет на Сара Еверард. Марк Дрейкфорд каза, че случаят е „особен“ заради „твърдението, че член на столичната полиция е извършил убийство на някого“.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини