До 29 април набират автори от Димитровград, желаещи да издадат книга

Конкурс за финансово подпомагане на книгоиздаването организира за поредна година община Димитровград. Срокът е до 29 април 2021 година.

Могат да участват автори на стихосбирка, роман, сборник разкази, драматургия, книга за деца. Право да се включат имат и съставители на историческо или краеведско изследване, свързано с Димитровград и региона. Ще се финансират и книги за популярни личности, допринесли за историята и развитието на града. Право да участват в конкурса имат също народни читалища и юридически лица с нестопанска цел.

Кандидатстващите автори и организации не трябва да са били подпомагани финансово при издаването на книга от Общината в последните две години, както и да са получили подобна помощ от други организации. Един автор може да участва само с един проект, уточняват от Общината.

Документи за участие в конкурса - ръкопис, кратка анотация на произведението, биография на автора, бюджет на проекта и др. могат да се подават в сградата на Общината. Мястото е гише №1 на първия етаж, където се помещава Центъра за информация и услуги на гражданите. За справки има посочени телефони - 0391/ 68 280, 0391 /68 282.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини