Ограничения в движението през Шипченския проход за честването на 3 март

За отбелязването на Националния празник на България на връх Шипка до 17:00 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход, по пътя Габрово - връх Шипка - Казанлък, съобщава АПИ.

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково - Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел "Мъглиж".

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За участниците в честването движението на 3 март ще се организира, както следва:

- От 05:30 ч. до 13:00 ч. се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОД на МВР-Габрово и МВР-Стара Загора;

- От 13:00 ч. до 17:00 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    1 -2
    13:21, 3 мар 2021
    Насрахте се с тези забрани!Оставете хората спокойно да си живеят бе, изроди герберски!
Последни новини