Първите желаещи за мозъчен чип от Neuralink

Преди дни Илон Мъск се похвали, че компанията му Neuralink е постигнала първото от поредица важни постижения - имплантиран е първият чип в мозъка на маймуна, която вече може да играе видеоигри.

Основаната цел на милиардера е да имплантира безкръвно хора, с което да обедини човешкия и изкуствения интелект. Хирургическата интервенция се извършва от роботи, а Мъск си мечтае чипирането да станем масов и достъпен процес, точно както стана употребата на смартфони.

Разбира се, тези негови мечти се приемат доста подозрително от мнозина, особено покрай конспиративните теории за Бил Гейтс и чипирането чрез ваксините. Е, при Мъск всичко е доброволно и без скрито-покрито, а вече не липсват и първите ентусиасти да имат малък чип, който да следи и контролира мозъчната им дейност.

В края на миналата седмица в Twitter се заформи интересна дискусия. Рапърът Lil Uzi Vert не скри възхищението си от технологичния пробив на Neuralink, а половинката на Мъск Grimes му хвърли най-нормалното предложение - "хайде да си сложим мозъчни чипове".

Рапърът веднага отговори с готовност да се подложи на процедурата и отвърна само - "Готов съм, кога го правим". По думите на Клеър Баучър, както е истинското име на майката на последното дете на Мъск, най-вероятно през 2022 г. първите желаещи ще могат да се подложат на тази "експериментална операция", предава Independent.

На всички, както и на тях двамата, е ясно, че може нещо да се обърка и да не мине по план. Но ако всички е успешно, първите чипирани хора ще имат "Божието знание", коментирана развълнуваната Grimes.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини