14 °C

15 ученици ще представят "Златаров" като посланик в Европейския парламент

Определени са 15-те ученици и двамата учители от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Първомай, които ще представят своето училище като посланик на Европейския парламент.

За старши посланици ръководството на училището определи Веселина Танева и Деспина Момчилова. Те представиха младшите посланиците, които ще отговарят за информирането на своите съученици и ще организират инициативи, посветени на целите на програмата.

Преди два месеца  най-голямото първомайско училище беше избрано да участва в  образователната  програма, която е насочена към учениците от гимназиален етап на средното училище.

Основната цел на тази инициатива е да подобри осведомеността на учащите за Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарната демокрация, за Европейския парламент /ЕП/  като институция, която представлява гласовете на гражданите, както и възможностите за взаимодействие и участие във вземането на решения.

Програмата се стреми да разясни на младите хора техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в ЕП, както и да им покаже как те биха могли да оказват влияние върху демократичния живот в Европейския съюз.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини