BioNTech подписа договор с Китай за 100 милиона дози ваксина срещу Ковид-19

Германската фармацевтична компания "Бионтех" обяви, че е подписала договор с Китай за доставката на 100 милиона дози от нейната коронавирусна ваксина в азиатския гигант следващата година, предаде ДПА.

Споразумението е подписано с китайския партньор на "Бионтех" - "Фосун Фарма". Първите доставки ще бъдат направени от предприятия на Бионтех в Германия.

През март "Бионтех" и "Фосун Фарма" обявиха началото на стратегическо партньорство за разработване и пускане на пазара на потенциална ваксина срещу Ковид-19, базирана на използваната от "Бионтех" технология.

Съвместните усилия, положени от "Бионтех" и "Фосун Фарма" за разработване на ваксината, са свидетелство за важността на глобалното сътрудничество и отразяват нашата стратегия за доставяне на ваксината в целия свят, заяви съоснователят на "Бионтех" и неин изпълнителен директор Угур Шахин.

Изпълнителният директор на "Фосун Фарма" - Ву Ифан, нарече ваксината успешен модел на международното сътрудничество в науката и разработките.

През ноември двете компании започнаха фаза две от клиничните изпитания на ваксината на "Бионтех" BNT162b2 в китайската провинция Цзянсу, като в изследването участват 960 здрави китайци между 18 и 85 години. Данните от изпитанията ще бъдат представени за одобрение на ваксината от регулаторните органи на Китай.

"Бионтех" и американският й партньор "Пфайзер" вече доставиха ваксината на САЩ, Великобритания и Канада.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини