Пиян шофьор блъсна спряла патрулка, полицай загина

Окръжна прокуратура - Сливен задържа за срок до 72 часа мъж за смъртта на полицай, съобщиха от Прокуратурата.

Георги К. е обвинен за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата, предизвиквайки ПТП, в резултат от което е причинил по непредпазливост смъртта на полицейски служител, който е изпълнявал служебните си задължения. Случило се е на 2 декември на път в землището на новозагорското село Радево.

Обвиняемият е управлявал лекия автомобил в пияно състояние.

По време на разследването е установено, че пострадалият полицейски служител е изпълнявал служебните си задължения, обслужвайки произшествие на пътя. Той се е намирал в близост до полицейски автомобил, който е бил с включени светлини и в специален режим на работа. Полицейският автомобил е бил блъснат от превозното средство, управлявано от обвиняемия. В резултат от удара е пострадал полицейският служител, който е транспортиран до МБАЛ - Сливен с тежки наранявания, където по-късно е починал.

Георги К. е бил проверен за употреба на алкохол с техническо средство - дрегер. Пробата е показала 0.68 промила на алкохол в кръвта.

Предстои Окръжна прокуратура - Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини