Байдън печели и Аризона

Избраният президент на САЩ Джо Байдън печели и вота в щата Аризона, където до последния момент резултатите остават много близки, показват данните на CNN и "Ройтерс".

Засега резултатите не са официални. Преброени са 99% от гласовете, като Байдън печели 49.4%, а действащият президент Тръмп - 49.1%.

Аризона носи 11 гласа в Избирателната колегия. В момента Бадън разполага с 290 електори в колегията, а Тръмп - с 217. Преброяването не е приключило само в два щата - в Северна Каролина, както и в Джорджия, където се извършва повторно преброяване на бюлетините.

Това е едва вторият път когато представител на Демократическата партия побеждава в Аризона в гласуването за президент - грандиозен обрат в щат, който е известен като бастион на републиканците, отбелязва CNN.

Същевременно заслужава внимание фактът, че Аризона е щатът, в който покойният сенатор Джон Маккейн продължава да е безспорен авторитет. Именно Маккейн беше категоричен опонент на Тръмп в Републиканската партия, посочвайки грешките и предупреждавайки за щетите, които може да нанесе неговото управление.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини