19 °C

Николай Митков: Поздравявам Вас - съвременните будители, които работите за запазването на българското образование и култура

Кметът на Община Първомай поздравява всичките ѝ жители по случай Деня на нароните будители – ден посветен на просветителите, книжовниците, революционерите, които със слово поведоха българския народ към духовно освобождение.

Този ден е празник на възродения българския дух, на националния порив към независимост чрез книжовност и култура, се казва в обръщението на кмета Николай Митков:

В този ден поздравявам всички Вас - съвременни будители, наследници на най-великите исторически личности от нашата история, които и до днес работите за запазването на българското образование и култура.

Поздравявам всички учители, които доказаха своя висок професионализъм, справяйки се в безпрецедентната обстановка на световна пандемия и работа от дистанция и в електронна среда, откривайки пътя към знанието на малки и големи ученици. Гордеем се с учителите, които помогнаха на децата да преодолеят препятствията и да приключат една нестандартна учебната година. Учителите в малките населени места – Буково, Искра, Воден, Виница, Бяла река, Дълбок извор, Караджалово, Градина се справиха в условията на ограничена материална база, но доказаха, че няма прегради за силния дух. Не беше лесно и в другите училища. През тази година  много ученици и учители бяха лишени от възможността да се представят и да покажат знанията си в конкурси и фестивали. Въпреки това за общината е гордост екипът на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, номиниран от МОН за един от най-добрите управленски екипи, създали условия за промяна на училищния живот и нагласите на учениците за постижения.

В този ден поздравявам и всички творци от общината – художници, поети, музиканти, артисти, танцьори – пред Вас стои предизвикателството да съчетаете традициите с новаторството в един общ стремеж за обединението ни в памет на святото дело на будителите и за извисяването на българския дух на съвременниците ни.

Гордеем се с хората, които поддържат читалищата и благодарим на ентусиастите, възродили тези духовни огнища в Брягово, Градина, Татарево.

Пожелавам Ви много успехи! Бъдете наследници на всички онези личности, събудили духа в тежките, мракобесни времена на чуждо управление. Днес ние трябва да се справим с друг, невидим враг и имаме нужда от Вашия пример, Вашите душа, сила и кураж. Бъдете нашите съвременни будители, за да стане община Първомай община на хора със силен дух, пазители на българщината и творци на съвременна България!

Да живее България!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021

Случаен виц

Последни новини