4 °C

Николай Митков: Поздравявам Вас - съвременните будители, които работите за запазването на българското образование и култура

Кметът на Община Първомай поздравява всичките ѝ жители по случай Деня на нароните будители – ден посветен на просветителите, книжовниците, революционерите, които със слово поведоха българския народ към духовно освобождение.

Този ден е празник на възродения българския дух, на националния порив към независимост чрез книжовност и култура, се казва в обръщението на кмета Николай Митков:

В този ден поздравявам всички Вас - съвременни будители, наследници на най-великите исторически личности от нашата история, които и до днес работите за запазването на българското образование и култура.

Поздравявам всички учители, които доказаха своя висок професионализъм, справяйки се в безпрецедентната обстановка на световна пандемия и работа от дистанция и в електронна среда, откривайки пътя към знанието на малки и големи ученици. Гордеем се с учителите, които помогнаха на децата да преодолеят препятствията и да приключат една нестандартна учебната година. Учителите в малките населени места – Буково, Искра, Воден, Виница, Бяла река, Дълбок извор, Караджалово, Градина се справиха в условията на ограничена материална база, но доказаха, че няма прегради за силния дух. Не беше лесно и в другите училища. През тази година  много ученици и учители бяха лишени от възможността да се представят и да покажат знанията си в конкурси и фестивали. Въпреки това за общината е гордост екипът на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, номиниран от МОН за един от най-добрите управленски екипи, създали условия за промяна на училищния живот и нагласите на учениците за постижения.

В този ден поздравявам и всички творци от общината – художници, поети, музиканти, артисти, танцьори – пред Вас стои предизвикателството да съчетаете традициите с новаторството в един общ стремеж за обединението ни в памет на святото дело на будителите и за извисяването на българския дух на съвременниците ни.

Гордеем се с хората, които поддържат читалищата и благодарим на ентусиастите, възродили тези духовни огнища в Брягово, Градина, Татарево.

Пожелавам Ви много успехи! Бъдете наследници на всички онези личности, събудили духа в тежките, мракобесни времена на чуждо управление. Днес ние трябва да се справим с друг, невидим враг и имаме нужда от Вашия пример, Вашите душа, сила и кураж. Бъдете нашите съвременни будители, за да стане община Първомай община на хора със силен дух, пазители на българщината и творци на съвременна България!

Да живее България!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
01 дек 2020
Последни новини