0 °C

Силно земетресение в Гърция се усети и в Димитровград

  Oбновена!

  Около 14 часа днес силно земетресение с магнитуд от 7.0 по Рихтер разлюля гръцки острови в Егейско море, по информация от Европейско-средиземноморски сеизмологичен център. Трусът е устетен в България, Кипър, Турция, Египет, Гърция, Либия и Северна Македония. 

  Трусът е бил в района на гръцкия остров Самос и на 58км. югозападно от турския град Карабаглар, окръг Измир, на дълбочина от 10км. Издадено е към момента предупреждение за цунами в района. 

  След основния трус от 7.0 по Рихтер, за 30 мин. района се е разтърсил още 7 пъти с трусове по около 4 по Ритер.

  Трусът се усети и в Димитровград на по-високите етажи, коментират жители на града.

  3 часа по-рано е имало земетресение в същия район с магнитуд 4,1 по Рихтер, което е станало в турския окръг Бингьол в източната част на страната, предаде турската частна телевизия НТВ.

  Трусът е бил регистриран от Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации в 11.48 ч. местно време /10.48 българско/. Земетресението е станало на дълбочина 7,62 км.

  В Турция в район Измир има разрушения причинени от заметресението, има изчезнали хора, има ранени, верояно и жертви под срутените сгради. От гръцка страна също дават информация за материални щети, въпреки че епицентъра на земетресението е далеч от континенталната част на страната, в бизост до епицентъра е гръцкия остров Самос на 22км..

  При нови данни статията се обновява!!!

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини