Млада жена е арестувана за притежание на десетки килограми тютюн без бандерол

35 кг контрабанден тютюн е бил открит от полицейски служители в хода на специализирана операция за опазване на обществения ред, противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места и на разпространението на акцизни стоки без бандерол, проведена вчера на територията на РУ-Кърджали. Около 15 часа била извършена проверка в жилище в областния град, обитавано от 26-годишна. В дома били намерени четири чувала със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Контрабандната стока е иззета и е на съхранение в РУ-Кърджали, а притежателката ѝ е била задържана за срок до 24 часа в полицейското управление. Извършен е оглед от дежурна оперативна група. Образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс за държане на акцизни стоки без бандерол.

Хотел и три къщи за гости били проверени в специализирана операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР  на 25 октомври и 26 октомври с цел противодействие на престъпления против личността, собствеността, на държането и разпространението на контрабандни стоки. В хода на операцията на осем лица са били съставени протоколи с предупреждения по Закона за МВР.

Проверка за отправени заплахи е започната в РУ-Ардино след жалба от 71-годишен. Заканите били отправени от 36-годишен жител на общината. Причините за конфликта са в процес на изясняване. Група „Охранителна полиция“ работи по случая с оглед на чл.144, ал.3 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини