Поредна катастрофа на паркинг в Кърджали

На паркинг в Кърджали около 14,30 часа вчера 58-годишен водач с „Хюндай“ при движение на заден ход не се убедил, че пътят е свободен и блъснал преминаващ товарен „Опел“. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.   

Неправоспособен водач е бил установен при специализирана операция на РУ-Кърджали. 28-годишен се придвижвал с лек автомобил „Форд“ между селата Кърджали и Мост. При проверка полицейски служители установили, че мъжът не притежава свидетелство за правоуправление на МПС, бил е наказван по административен ред с влязло в сила наказателно постановление и в едногодишен срок извършва деянието повторно. Сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали извършва проверка по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

 70-годишен се придвижвал с нерегистрирано моторно превозно средство, установили служители на РУ-Кирково. Товарен „Фолксваген“ бил спрян за проверка по пътя между селата Дрангово и Бенковски. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая в РУ-Кирково е започната проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Два екипа на службите в Кърджали и Момчилград предприели спасителни операции след подадени сигнали за помощ. Около 22 часа снощи момчилградски пожарникари освободили кон, заклещен между траверси на жп линия. Около 17,30 часа екип на службата в областния град свалил котка от тераса на необитаем апартамент.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини