13 °C

Ден 102: Всеки може да каже на властта "вън"

За 102-а поредна вечер протестиращи се събраха пред фонтана на президентството, за да поискат оставката на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и свикването на предсрочни парламентарни избори.

Двама мъже на име Петър и Иван попаднаха в центъра на вниманието на присъстващите на протеста.

Петър е името на човека, поискал лично днес оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов при поднасянето на венци на паметника на военните парашутисти край Народното събрание, а министърът отговори грубо. Мъжът коментира реакцията на Каракачанов така: "За мен той е прост човек, който си позволи да спомене покойната ми майка. За да може тези днес да крадат и разпродават България. Те вече са си заминали, но не са го осъзнали, ние ще ги подпомогнем като им покажем, че в очите ни няма страх".

Представеният като Иван е активистът от "Горубляне" Иван Димитров, чиито съкварталци блокираха днес "Цариградско шосе". Той напомни, че протестите на горублянци са се възобновили след решение на Конституционния съд от петък в тяхна полза. (всичко за исканията им четете тук) "Благодарение на всички вас Конституционният съд взе правилно решение. Бойко си говореше с председателя им, бъзикаха се, но благодарение на протеста съдът започва да взима правилни решения", каза Иван Димитров на протестиращите.

Петър и Иван доказаха, че всеки може да каже на властта "вън", коментира Отровното трио. То призова утре протестиращите да донесат яйца и домати , за да занесат "един омлет на място, на което още не са били".

Протестиращите, които днес са по-малко на брой, вероятно заради застудяването на времето, се отправиха в традиционно шествие към Орлов мост.

По-рано днес протест на жителите на столичния квартал Горубляне блокира движението по Цариградско шосе за 2 часа, а протестиращ посрещна с викове "Оставка" и извади от нерви вицепремиера Красимир Каракачанов на отбелязването на деня на военните парашутисти.

Днес се навършват 76 години от първото бойно сражение на Парашутната дружина от състава на Първа българска армия в битката за височината Стражин.

Ще продължим докато не се предадат като германците преди 76 години и не подадат оставка, заяви от трибуната военен парашутист.

Утре си носете яйца и домати. Ще направим омлет на място, на което досега не сме били, призова гражданите адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Все по-малко на брой, все по-смешни и все по-жалки стават протестиращите.
    • На
      Настоящ клошар
      1 -3
      19:06, 19 окт 2020
      Не те е срам,бе...Ей такива като тебе са смешни и жалки.Не протестираш,защото си ояден и харесваш цялата пасмина.Със сигурност си от оркестъра и надуваш не флейта,а цугтромбон.
    • Я ходи си търкаляй аспирина по нанадолнището и като проумееш истинската реалност, и станеш грамотен и достатъчно информиран... пак ела да се пробваш да пишеш глупост и нелепости..........
      ХА ха ха ха хааа..
  • 2
    //
    ///
    1 -5
    10:47, 19 окт 2020
    Смешни сте 102 дена протест и никой не ви бръсне з... Виж коментара
  • 3
    Ге
    ГЕРБ
    0 -1
    20:56, 19 окт 2020
    ********** от Банкя приключи.
Последни новини