10 °C

Първомаец отправи предизвикателство за почистване на района около ПГСС

Изображение 1 от 3

    30 минути бяха необходими на първомаеца Владо Николов, за да събере 8 чувала с опаковки от бира и енергийни напитки, пръснати около жп линията пред входа на ПГСС „Васил Левски“.

    Не са нужни никакви специални акции от рода на „Да почистим нещо си…“, сподели той. За мен това е задължение на всеки нормален човек.

    За акцията на младия мъж научихме от публикацията му във фейсбук. Без излишна скромност той заявява, че е свършил всичко това, защото иска да даде пример и да отправи предизвикателство към кмета Николай Митков и към директора на Професионалната гимназия Росица Генова: „Тези 7-8 чувала боклуци събрах, отделяйки 30 минути от времето си. Представете си какво могат да направят възпитаниците Ви, организирано в групи, за същото време.

    Както мнозина други, Влади Николов е на мнение, че на много от децата им липсва добър личен пример вкъщи и училището е принудено да попълва тези пропуски. Когато младежите веднъж почистят „Братя Миладинови“ от отпадъците, които сами са хвърлили там, следващия път една голяма част от тях ще се замислят, преди да си хвърлят боклука на земята, убеден е още той.

    В заключение Влади предлага събраните опаковки – основно от хартия, пластмаса и алуминиеви кенчета да бъдат предавани за рециклиране – стъпка в грижата за опазване на околната среда.

    Направеното от Владо Николов придоби публичност благодарение на неговата публикация, но само преди няколко месеца живеещи около спирката на училищен автобус се оплакаха от подобно замърсяване. Въпреки наличието на варели за отпадъци, хората споделиха, че всеки ден са принудени да събират опаковки и салфетки от закуските на учениците, за да не потънат в мръсотия.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини