Лекари искат връщане на маските на открито и режим на нощните заведения

Лекари от ковид отделенията отчитат ръст на пациентите с тежки усложнения от заразата и ръст на смъртните случаи. Медици от Благоевград настояват за връщане на задължителното носене на маски и навън, както и за затваряне на увеселителните заведения през нощта, съобщава БНР.

Според Румен Кондев - завеждащ вътрешно отделение в областната болница в Благоевград, което от три месеца е превърнато в COVID-отделение, трябва задължително да се носят маски, за да не се стига до случаи на бум на заразяване. Не става дума за бариери и ограничения, но маски да се носят и личната хигиена и дезинфекция - това е задължително, категоричен бе той.

През последните месеци Благоевград е сред градовете с най-много заразени с COVID-19. Тревожен е и ръстът на смъртните случаи. Сред починалите има и немалко лекари. Според д-р Кондев системата може да осигури безплатни PCR тестове на всички осигурени лица.

Източник: offnews

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Bo
    boco vid
    6 -3
    09:04, 8 окт 2020
    На лекарите на устата.
  • 2
    Да
    Дан Колов
    6 -6
    09:35, 8 окт 2020
    Ако го хвана този доктор друга песен ще запее. Платили са му да плямпа глупости.
    Маските не предпазват, а вредят!
  • 3
    Ве
    Вера
    6 -5
    09:56, 8 окт 2020
    Предпазните маски не вършат абсолютно никаква работа при здравите хора. Това са маски, а не противогази. Ако сте болен и си я сложите, маската ще предпазва от най-едрите плюнки. Най-фините частици обаче минават през нея и тя не предпазва. Носенето на маска дава една измамна сигурност, че човек едва ли не е защитен.
  • 4
    77
    777
    2 -2
    11:46, 8 окт 2020
    А според мен трябва да е въпрос на личен избор дали да се носи маска.
Последни новини