Одобриха за ремонт 3 междублокови пространства в Димитровград

Община Димитровград обяви в началото на летните месеци конкурс за набиране на проекти от граждани за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2020г. Крайният срок за подаване на проектите бе 15.09.2020г.

Общо 6 проектни предложения бяха внесени в Община Димитровград. След подробно разглеждане на проектите от Комисия, назначена със Заповед на Кмета на Община Димитровград, одобрени за финансиране са 3 проектни предложения, на домоуправители както следва:

1. Вълю Желев Колев - вх.№ОСВ-13-308/08.09.2020г.

(детска площадка на ул. „Цар Симеон” зад бл.№6),

2. Росен Александров Давчев - вх.№ОСВ-13-315/14.09.2020г.

(междублоково пространство на бул. „Трети март” зад бл.№17);

3. Гергана Симеонова Стоянова – вх№ОСВ-13-317/15.09.2020г.

(детска площадка в междублоково пространство между ул. „Л.Димитрова” и бул. „Хр.Ботев №37”);

Критериите, по които се оценяват проектите, са брой потребители, устойчивост на проектите, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране и др. Одобрените проектни предложения съдържат необходимите документи за участие в конкурса и предвиждат дейности, допустими за финансиране, включващи предимно доставка и монтаж на детски и спортни съоръжения.

Три проектни предложения са отпаднали от класирането поради това, че в едното от тях е предвидена дейност, недопустима за финансиране според условията на конкурса, а в другите две проектни предложения, посоченият терен е неподходящ за предвидените дейности по проектите.

С домоуправителите предстои да бъдат сключени договори за финансиране в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30.11.2020г.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ка
    Камелия Боянова
    3 -1
    20:24, 23 сеп 2020
    Не е по темата за детски площадки.
    Вървях пеша от новата автогара към водната кула- посока кв.Толбухин.Красиво,озеленено, храстите вдясно подрязани. Удоволствие изпитвах. Но не трая дълго: когато дойде моментът да пресека улицата- "зебрите"изтрити ?!.Погледнах се,позачудих се и си помислих,че не пресичам по правилата...Така ли е? Моля ОТГОВОРНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА УЛЕСНЯТ ПРЕСИЧАЩИТЕ ПЕШЕХОДЦИ!
  • 2
    Сд
    СД
    2 0
    22:30, 23 сеп 2020
    Ами площадката зад блок Хр.Ботев 51 ?????Отвратителна,счупена,мръсна...кошовете приливат .Няма как спокойно да си играят децата ,невъзможно е !Трябва да се обърне внимание!!!!
  • 3
    Аб
    Абе
    2 0
    13:49, 24 сеп 2020
    Абе този мишок с купената диплома къде се скри. Да не сложи каскет и потъна някъде. По примера на Боко или се готви да става републиканец, като ментора си цвъки. Това му е кадъра, апартаменти , гаражи, почивни имоти за сега записани на кременчето.
  • 4
    Ко
    Комшията
    0 0
    15:33, 24 сеп 2020
    Кмета много хубаво одобрява Нови площадки, но дали знае че има една счупена бетонна тенис маса, паднала по средата на парка зад блок 36 на булевард Раковски .там е от петнайсет години всички се спъват в нея ,така ли не се намери някой от Общината да я махне .
Последни новини