12 °C

Сериалът "Бьорнстад" по бестселъра на Фредрик Бакман с премиера на 18 октомври

Изображение 1 от 5

    Премиерата на шведския драматичен сериал Бьорнстад за всички територии на HBO Европа е на 18 октомври в HBO GO и по HBO. Адаптацията по едноименния бестселър роман на Фредрик Бакман разказва в 5 епизода историята на жителите на малко шведско градче, чиито надежди за развитие са съсредоточени единствено в успеха на младежкия отбор по хокей.

    Бакман е създал вселена с герои, които дават всичко - за своя град, за спорта и за децата си и това ще види и зрителя в новата шведска поредица. Създателите на сериала са се постарали да пресъздадат персонажите на Бакман с плътността на  история, която се усеща както в стомаха, така и в сърцето. Драма, в която се виждат и усещат всички аспекти на това, което ни прави хора с проявленията на слабост и сила.

    Историята проследява събитията, довели до изнасилването на 15-годишната дъщеря на треньора на отбора - Мая от 17-годиния Кевин - звездата на младежкия хокейен отбор, както и последиците за двамата, техните семейства и приятели, целият отбор и общността, която се бори да завърне репутацията си на град с хокейни шампиони.

    Снимките на Бьорнстад стартират в началото на 2019 в снежния и леденостуден север на Швеция, а кадрите са от местността Галиваре и градовете Йоверторнео, Хапаранда, Каликс, Малмбергет и Кируна. В основата на историята е младежкият отбор по хокей на Бьорнстад, чиито роли са дебют на екрана за младите мъже, които имат спортен опит на леда – Ото Фалгрен, Алфонс Нордберг, Ерик Лундквист, Расмус Карлсон и Найдат Рустом. Утвърдените имена в актьорския състав са Улф Стенбърг, Алиет Опхайм, Тобиаш Зилиакус, Мириам Бентх и Оливър Дюфекер.
    Режисьор е Петер Грьонлунд (Голиат, Дрифтъри), а по сценария работят номинираният за награда Еми Андерс Вайдеман (30 градуса през февруари, Досиета за разпит), Антония Пик и Лин Готфредсън. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини