10 неща, които останаха в миналото

Според научно изследване предразположението ни към събиране на ненужни вещи и стари дрехи е генетично заложено. Вярно или не, не можем да отречем, че шкафовете ни са пълни с ненужни неща, които просто сърце не ни дава да изхвърлим. Но от време на време се принуждаваме да поразчистим излишните боклуци.

Преглеждайки това, което е събрал човек, има чувството, че тези вещи са от отминала епоха, а всъщност някои от тях са спрели да се използват едва преди няколко години. Това ни даде идеята да подберем някои от неща, които в миналото ни са били важни за нас, но, които вече не използваме, в една доста забавна класация. Ето 10 неща, които останаха в миналото.

1. Хартиените карти

10 неща, които останаха в миналото

Е, разбира се, че има и традиционалисти, които предпочитат да търсят някоя улица в непознат град с часове върху хартиената карта, но все пак при наличието на модерни навигационни системи, за нас картите остават в предходния век.

2. Фотоапаратите с лента

Само с какво нетърпение чакахме лентата да бъде проявена и да разгледаме снимките, които сме направили! А какво беше пък разочарованието, когато се окаже, че лентата е осветена… или пък, че позите са свършили!

3. Касетите

10 неща, които останаха в миналото

Аудио касетите и двукасетъчните касетофони вече са в миналото, а с тях и музикалните магазини. Дори CD-тата са на път да изживеят живота си, а музиката на 21 век се разпространява дигитално.

4. Видео

А само колко смешни бяха филмите на видеокасети от началото на 90-те, когато целият филм бе дублиран от един единствен човек! И съвсем логично с настъпване нефункционалността на видеото, отмряха и видеотеките.

5. Уличните телефони

10 неща, които останаха в миналото

Животът на уличните телефони с монети не бе кратък, но с напредъка на технологиите, днес почти всеки човек има мобилен телефон. А някои и по повече.

6. Обявите във вестник

Преди ерата на jobs.bg, всички търсеха работа с помощта на обявите във вестниците. Подчертаваш, ограждаш и после се обаждаш на посочения телефон…

7. Факс машините

10 неща, които останаха в миналото

Факс машините – задължителни за всеки уважаващ себе си офис, днес събират прах в някое мазе или хранилище. А сигурно част от съвременните офис хора дори не знаят какво точно прави факсът.

8. Разтворимите напитки

Покрай грижата за доброто здраве и хилядите лекарски съвети, разтворимите сокчета изживяха живота си… За да отстъпят място на разтворимите кафе-напитки.

9. Архивиране на дискета

10 неща, които останаха в миналото

Всички помним черните дискети, на които архивирахме информация. Те си отидоха, за да отстъпят мястото си на външните твърди дискове и USB флашки.

10. Телефонните указатели

Телефонни указатели, жълти страници – и те остават в миналото, изпълнили своята мисия към света. Ако ти трябва нещо, просто потърси в нета.

Източник: www.10te.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини