175 кг тютюн са иззели първомайски полицаи

175 кг безакцизен тютюн иззеха служители на РУ Първомай в хода на полицейска операция срещу конвенционалната престъпност, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР, Пловдив.
На 25-ти август на територията на град Първомай е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на държането и разпространението на акцизни стоки без бандерол. В резултат на извършените проверки и след предприети оперативно-издирвателни мероприятия, на изхода на град Първомай в посока село Градина е спрян лек автомобил „Volkswagen Passat“ със сливенска регистрация. В автомобила били открити близо 26 кг тютюн на ситна люспа, разпределени и превозвани в полиетиленови чували. В превозното средство пътували четири лица чиито адресни регистрации  са на територията на град Нова Загора. Лицата заявили, че са закупили тютюна непосредствено преди извършването на проверката. Установено е, че акцизната стока е купена от криминално проявен мъж от град Първомай. Продавачът  е  задържан. Последвало е претърсване и изземване по реда на НПК в стопанисвано от него помещение в района на ромската махала в града. Там са открити още 54,5 кг тютюн на листа и 95,2 кг тютюн на ситна люспа, както и средства за производството на акцизни стоки без бандерол.

Всички установени и съпричастни към престъпленията лица са задържани в РУ Първомай за срок до 24 часа, съгласно ЗМВР. Образувани са две досъдебни  производства, свързани с държане и продажба на акцизни стоки без бандерол. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Случаен виц

Последни новини