9 °C

Възрастна жена от Първомай е заразена с коронавирус

Шести случай на заразен с коронавирус в Първомай е регистриран през последните 24 часа. Този път  става въпрос за жена на 79 години, за разлика от предишните случаи на млади хора или на хора в средна възраст. За жената се предполага, че е заразена в Пловдив. Хоспитализирана е от РЗИ. Макар и малко случаите на регистрирани вирусоносители в Първомай са показателни, че заразата е все по-близо и до нашия регион и здравните власти отново предупреждават да бъдем внимателни и да спазваме противоепидемичните мерки.

35 са излекуваните от COVID-19 срещу 32 заболели последните два дни в Пловдивска област. Така общо случаите за Пловдив област са 1265, а оздравелите са 715. По данни на РЗИ приетите на лечение в отделенията за коронавирус през изтеклите 48 часа са 10, 3-ма, от които са в по-тежко състояние. Общият брой на хоспитализираните е 118, от тях с потвърдена диагноза са 103, като 4-ма са в интензивни отделения. По информация на болниците свободните легла към днешна дата са 100, а за интензивно лечение са 31 На домашно лечение са 403 души, а под карантина - 470. Към днешна дата е регистрирана нова община от област Пловдив с два случая на коронавирус – Община Лъки.

Единият от пациентите - мъж на 70г. е сред тримата починали, регистрирани в последните две денонощия. Той е бил хоспитализиран в много тежко състояние и е имал придружаващи хронично сърдечно и хронично неврологично заболяване и диабет. Другите двама, които не са преборили заболяването са жена на 65г. от гр. Пловдив с диабет и сърдечно заболяване и мъж на 72г. от гр. Пловдив - с диабет, хронично сърдечно и хронично неврологично заболяване. Общо починалите от коронавирус в област Пловдив са 34.

Новорегистрираните случаи се проучват от РЗИ и се вземат съответните противоепидемични мерки. Сред тях най-младият е момиче на 15г. от гр. Пловдив, което е на домашно лечение, а най-възрастният е мъж на 94г. също от гр. Пловдив, който е хоспитализиран и е в задоволително състояние.

Няма регистрирани нови огнища.

Отново най-много са заразените в гр. Пловдив – 25, Асеновград – 3, Лъки – 2 и Родопи и Първомай по 1.

Статистика по общини до сега: Пловдив – 873, Карлово – 52, Кричим – 23, Хисаря – 11, Родопи – 82, Стамболийски – 21, Калояново – 8, Перущица – 23, Раковски – 12, Марица - 38, Асеновград – 65, Брезово – 2, Куклен – 11, Садово – 14, Първомай – 6, Съединение – 13, Сопот – 9, Лъки – 2.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини